Ma 2024. július 17., szerda - Endre és Elek napja van.

  • Címlap
  • Eseménynaptár
  • Letöltések
  • Vendégkönyv
  • Oldaltérkép
  • RSS
  • Facebook
  • Nyári szálláslehetőség
 

Isten hozta a Szent Imre Szakkollégium honlapján!


Az oldalunkon található feltöltések célja, hogy bemutassa ennek a izgalmas, kalandos és csodálatos világnak, közösségnek eseményeit, történéseit, munkáját, és hogy megismerkedhessünk, találkozhassunk az itt élő nagyszerű emberekkel, akik generálják és alkotólag járul hozzá mindezek megszületésének a Szent Imre Szakkollégium falai között.

Tapasztalataink, közös munkánk, kapott és teremtett értékeink arra sarkalnak minket, hogy mindezt a gazdagságot, szépséget, amit közösen hozunk létre és élünk meg, megmutassuk másoknak is, és őket is meghívjuk arra, hogy közösen dolgozzunk a ránk bízott világunk építésén és sebeinek gyógyításán. Hálásak vagyunk azért a sok-sok ajándékért amit, nap, mint nap kapunk és megtapasztalunk életünkben. Meghívásunk építésre szól, ezért fejlesztjük magunkat szakterületeinken, dolgozunk közösségünkért és gyakoroljuk hitünket cselekedeteink által.

Ezen az úton haladunk az Intelmekre figyelve, Szent Imre példáját követve. Erre bíztatunk, hívunk és várunk kedves Látogatónk!

Brassó Imre Albert
igazgató

Bemutatkozás

A következőkben egy régi hagyományokkal rendelkező, de fiatalos, folyamatosan megújuló egyetemi kollégiummal, annak közösségével, programjaival, életképeivel ismerkedhet a kedves látogató.

Glattfelder GyulaCsoport képUdvarCsoport kép

Közös konyhánk nem csak az étkezések, közös sütések-főzések helyszíne, hanem egy központi helyiség, a kollégiumon belüli társasági élet színtere. Az itt lakók rendelkezésére áll egy nagyon szép és hangulatos kápolna, mely a nap huszonnégy órájában nyitva áll bárki előtt. Tornatermünkben heti rendszerességgel vannak különböző sportlehetőségek (foci, kosárlabda, röplabda, aerobic stb.). A kápolna és a tornaterem mellett könyvtár, két tanuló, számítógépterem, vezetéken és Wifi-n is elérhető internet, társalgó és az udvaron biciklitároló segítik a lakók boldogulását. Minden szeptemberben nyitóhétvége keretében közösen kitakarítjuk a kollégiumot, majd játékos ismerkedés veszi kezdetét, hogy minél könnyebb legyen az újonnan érkezőknek a beilleszkedés. Az évet kollégiumi gyűléssel kezdjük, melyen elhangoznak a vezetőség részéről a fontosabb közlendők a lakók felé. Vannak közös ünnepek, melyeken lehetőség szerint mindenkinek részt kell vennie. Ilyen a kollégiumunk névadó ünnepe (egyben kápolnánk búcsúja), a Szent Imre-nap, a karácsony és a ballagás. Nagy gondot fordítunk lelki életünkre, félévente részt veszünk lelkigyakorlaton – melynek többek közt a Domaszék-Zöldfási lelkigyakorlatos ház ad otthont –, valamint mindannyian tagjai vagyunk egy keresztény kisközösségnek. Mivel intézményünk szakkollégium, műhelyeink is vannak (pl. biológia, társadalomtud., tánc, színjátszó, irodalom, informatika, karrier, teológia, tudatos életvezetés, újságírás, sakk, tud.ism.ter.előadások, stb.), melyek a lehetőséget adnak arra, hogy némi jártasságot szerezzünk különböző területeken. Havonta egyszer csendes estét tartunk, ilyenkor elcsendesül a ház. Természetesen a kötöttségeken kívül számtalan fakultatív program is van. Alkalmanként meghívott előadók tartanak előadást különböző témákban, a filmvetítések (sokszor tematikus filmklub keretein belül) is gyakoriak, illetve egy-két esti póker már beletartozik a fiúk (és lányok) rutinjába. Gyakran szervezünk érdekesebbnél érdekesebb tematikus bulikat (Hawaii-buli, keleti-parti, rock-buli, filmcsillagok-parti, kalóz-buli, pizsama-parti). Mivel különbözőek vagyunk, nagy a választék programok terén, így minden lakó megtalálja a hozzá illő elfoglaltságot.
Szakkollégiumunkban fokozott figyelem irányul a lakók lelki (lelkigyakorlatok, lelki programok), szellemi (műhelyek és előadások) és közösségi (társas kapcsolatok, programok) épülésére. Igényes és tiszta környezetben élünk és ezt igyekszünk megóvni, hogy a későbbi lakók is maradéktalanul otthon érezhessék magukat.

KápolnaSzentmiseSzent Imre napKonyha

SZIKK-LAKÓK

A Szent Imre Szakkollégium közössége a 2016/2017-es tanévben:

kozosseg 2016 2017

Megtalálhatóak vagyunk itt is:

 youtubefacebook google szallas.hu blog

Hasznos volt a tartalom? Osszd meg másokkal is!